ДА ЛИ ПОСТОЈИ НЕКО КО МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ???!!!!

Piše : Anisija Crepović


БРАЋО И СЕСТРО СРБИ АКО ЈОШ УВЕК ПОСТОЈИ ПРАВОСЛАВЉЕ У ВАМА, ПОМОЗИТЕ ХРИШЋАНСКИ, ПОМОЗИТЕ ЉУДСКИ ДА СЕ ОДБРАНИ ПЛАНИНА БАБА ОД РУШЕЊА!!!
Планина Баба се налази у југоисточном делу Србије код града Параћина у историјски најзначајнијем и археолошки најзначајнијем делу у Србији. БАБА се увелико НЕЗАКОНИТО минира од стране ТАЈКУНА, тако га народ назива. У мојој земљи постоји изрека: “Где бургија не врти, новац врти”! Чега се то плашите да нас одбраните?? Да заштитите своју сопствену земљу!!! Ако данас нико не буде стао и заштитио села: ЛЕШЈЕ, ПЛАНУ, Д.Мутницу, Клачевицу, Мириловац, Бусиловац и Скорицу доћи ће дан да ћете сви остати на планети без воде, доћи ће дан да ни вас неће имати ко да одбрани!
Локалитет “Саревац” између села Лешја и Плане, је био улаз у средњевековни град Петрус, изнад самих ископина налази се неиспитано археолошко налазиште и остаци града!! Али и не само града Петруса, већ и града Самара и других локалитета који се сада минирају! Од детонаија тресу се куће у околним селима и поред пута где пролазе камиони!
Где је у овом случају завод за Заштиту споменика у Крагујевцу, у Београду, где је УНЕСКО?? Где је ваш одговор??
Верски туризам у једном од најстаријих манастира у Србији упоредо са Студеницом здање Стефана НЕМАЊЕ с почетка једанаестог века биће као и сви мештани ускоро избрисано са мапе. Пут и мост који се користе нису индустријски. Градили су га мештани од самодоприноса. Дневно прође око двадесет камиона препуних камења, не рачунајући хиљаде људи који допутују у манастир различитим превозима у данима литургије и свецима. Три каменолома на истој локацији исувише је за једну планину!
Планина Баба је вулканског порекла веначна планина кучајских обронака са подземним водама које напајају село и које верници у бурадима и балонима свакодневно точе и носе својим кућама. Вода је живот! Ако од детонација останемо без воде, ставићемо само катанац на врата, или можда да сви легнемо колико нас има испред камиона нека нас прегазе. Ако села треба до краја да се уништа и ако ми који живимо у селу нисмо грађани ове земље већ је грађанин само ТАЈКУН, онда у чему је суштина живота и који је ваш одговор?
Људски живот и здравље је угрожено од ситне прашине која путем облака и кише и ношена ветром улази у плућа и долази до обољења плућа, најједноставније речено неизлечивог зацементираног плућног крила за које не постоји лек!!! Такође где је завод за заштиту животињског света који се уништава минирањем?? Планина је богата у свом животињском царству.
Не знам да ли ће мој текст неко прочитати, јер на ф.б. најзабавније су старлете као и свуда, углавном се пажа поклања таквим фотографијама. Жао ми је људи који ово не буду схватили као ВРЛО ОБЗБИЉНУ СИТУАЦИЈУ КОЈА УНИШТАВА СЕЛА. А већ нас је корона и остале болести уништила као људски род.
АКО ДАНАС НЕМА НАС КО ДА ЗАШТИТИ И ОДБРАНИ, НЕЋЕ ИМАТИ ЈЕДНОГ ДАНА КО НИ ВАС ПОШТОВАНА И ДРАГА БРАЋО И СЕСТРЕ СРБИ! НАДАМ СЕ ДА ЈОШ УВЕК ПОСТОЈИМО И ВЕРУЈЕМ, ЗАТО СЕ И ОБРАЋАМ.

About Author

Glas Paraćina

Learn More →

Leave a Reply