ОДБОРНИЦИ УЈЕДИЊЕНЕ ОПОЗИЦИЈЕ ПАРАЋИНА НАПУСТИЛИ СЕДНИЦУ СКУПШТИНЕ

Одборници Уједињене опозиције Параћина, указали су на бројне незаконитости у изборном поступку, оспорили легитимитет власти и напустили данашњу седницу када је на дневни ред дошао избор органа власти.

Уједињена опозиција Параћина, не може прихватити „Укупан извештај о резултатима гласања на изборима за одборнике Скупштине општине Параћин“, јер ови резултати не одражавају слободну вољу грађана наше општине.

Избори нису били слободни, нису били демократски, а самим тим ни легитимни ни законити. Кроз системску злоупотребу државних и општинских институција, злоупотребу закона спречена је могућност да се на оваквим изборима било шта промени. Као што видимо, овакав сценарио се дешавао и у другим општинама и у другим градовима и у целој држави.

У нашој општини нерегуларност се односи на читав изборни процес:

· Обарање наше прве изборне листе

· Онемогућавање ажурног рада нашим члановима у Општинској изборној комисији

· Проглашење незаконитих листи

· Неажуриран и нетачан бирачки списак

· Пристисак на поједине грађане, потписнике наше листе

· Притисак на кандидате за одборнике…

Из поменутих разлога ми овакву Скупштину и Извршне органе скупштине не сматрамо легитимним.

Међутим, ситуација се неће побољшати сама од себе, проблеми ће бити још тежи и ми из тих разлога и обавезе према нашим бирачима, а и свим грађанима општине Параћин, желимо да користимо све правне инструменте да отежамо и спречимо злоупотребу општинских институција. Због тога и у оваквој Скупштини указиваћемо на све неправилности и критиковати све штетне одлуке које нису у интересу свих грађана. Борићемо се за праве вредности, за поштовање закона, за једнака права за све, за јавни интерес свих грађана.

Промене су неминовне, јер само демократско друштво са јаким институцијама у које грађани имају поверења ствара услове да сви грађани живе добро. Не смемо наредним генерацијама да оставимо овакво друштво у којем не постоје ни услови за слободне изборе.

Бојан Јовановић

About Author

Glas Paraćina

Learn More →

Leave a Reply